Elevii alolingvi susțin astăzi primul examen din sesiunea de Bacalaureat 2019. La proba de limba și literatura română participă 2.979 de candidați.

Vineri, 7 iunie, toţi candidaţii înscriși la sesiunea de BAC vor susţine examenul la limba de instruire, iar pe 11 iunie – la limba străină.

În acest an, puţin peste o mie de elevi, care au obţinut medalii la olimpiade, vor obţine nota „10” din oficiu la proba de examen la limba străină.

Pe 14 iunie, va avea loc examenul de profil: matematică pentru profilul real, istoria românilor şi universală pentru profilul umanist. La fel, examenul la profilul arte şi sport, conform IPN.

Pe 18 iunie, candidaţii vor susţine proba de examen la solicitare. Ei pot alege dintre discipline precum: geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica.

Pe data de 21 iunie are loc ultimul examen la limba maternă: ucraineană, bulgară sau găgăuză.

Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat la data de 26 iunie. În perioada 26 şi 27 iunie, se vor putea depune cererile pentru contestaţie. Afişarea rezultatelelor în urma examinării contestaţiilor, la centrele de bacalaureat, se va face pe 4 iulie.

Cei care nu au reuşit să susţină examenul pot depune cererile de participare în sesiunea suplimentară, în perioada 4 iulie – 5 iulie.

Diplomele de bacalaureat se vor elibera în perioada 8 iulie – 9 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here