Moscova, Istanbul și București sunt orașele europene cu cel mai aglomerat trafic rutier din Europa, arată rezultatele studiului realizat de compania TomTom, specializată în sisteme de navigație.

Potrivit studiului, cel mai aglomerat oraș din lume este Mumbai, acolo unde șoferii petrec, în medie, 65% din timpul în care se află la volan blocați în trafic. Capitalele din Columbia și Peru, Bogota și Lima, completează un top al orașelor cu cel mai congestionat trafic.

Din Europa, cel mai prost să, în continuare, Moscova, a căror șoferi sunt 56% din timp blocați în trafic. Istanbulul e pe 2, cu 53%, în timp ce congestionarea traficului din București este la 48%.

În ultimul deceniu au sporit blocajele în trafic pe plan global şi aproape 75% din oraşele incluse în clasamentul TomTom au devenit mai aglomerate sau şi-au menţinut congestia în perioada 2017 – 2018, doar 90 de oraşe înregistrând un declin.

O metodă de reducere a blocajelor înregistrate în trafic o reprezintă restricţionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor maşini în anumite zile a fost implementată cu succes în oraşe ca Manila, Mexico City, Bogota şi Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxă pentru vehiculele care circulă în zonele aglomerate a avut un efect similar.

Alte oraşe, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China şi India şi-au extins reţeaua de metrou, dar analiştii avertizează că ar putea să nu fie suficient pentru decongestionarea traficului.

Al optulea raport ”TomTom Traffic Index” a analizat datele privind traficul urban din 403 de oraşe din 56 de state de pe şase continente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here