Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au dat curs invitației deputaților blocului ACUM și au mers la discuții.

Negocierile au loc în aceste clipe, la Parlament, iar ulterior reprezentanții celor două formațiuni politice vor face declarații de presă.

Luni, Blocul ACUM a invitat din nou PSRM la discuții în vederea deblocării activității Parlamentului, avertizând că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar pregăti o „nouă lovitură de stat”.

Liderii blocului ACUM au făcut această invitație după întâlnirile pe care le-au avut cu comisarul european Johannes Hahn și reprezentatul Departamentului de Stat al SUA, Brad Freden.

„Revenim și facem o invitație pentru PSRM, pentru a discuta subiectele pe care le-am făcut deja publice și a încerca să obținem angajamentul lor într-o luptă comună împotriva regimului oligarhic și pentru instaurarea statului de drept”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Întrebată dacă blocul ACUM o acceptă pe Zinaida Grecianîi în funcția de președinte al Parlamentului, Maia Sandu a răspuns: „În condițiile în care se votează pachetul de legi privind începerea procesului de dezoligarhizare a țării”.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar pregăti „o nouă lovitură de stat, așa cum a făcut și la 7 aprilie 2009”.

„Pentru Vladimir Plahotniuc Moldova este doar o moșie, oamenii sunt tratați ca sclavii, iar generațiile viitoare nu reprezintă nimic, ele nu contează, cum nu au contat copiii schilodiți de slugile lui la 7 Aprilie 2009, când s-a produs o lovitură de stat al cărei beneficiar este”, a precizat Andrei Năstase.

El a mai spus că o coaliție PD-PSRM, așa cum a anunțat Partidul Democrat că-și dorește, este „păguboasă” pentru viitorul Republicii Moldova.

„În condițiile în care Plahotniuc deține controlul asupra procurorului general și al justitiei pe care le folosește ca bâtă politică, o eventuală coaliție a PD cu socialiștii va fi profund antidemocratică”, a mai spus Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here