(VIDEO) PSRM insistă pe funcția de speaker; Greceanîi recomandă blocului ACUM „să se mai gândească”

Autor: , in Politic / Populare / 4 iunie, 2019, 13:50

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) insistă pe funcția de speaker și declară că deputații blocului ACUM ar trebui să se mai gândească dacă acceptă sau nu această propunere. Mai mult, socialiștii susțin că vor convoca, în această săptămână Consiliul Republican, în cadrul căruia va fi luată o decizie finală atât în raport cu blocul ACUM, dar și cu oferta propusă de Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Președinta fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat după cea de-a doua întâlnire cu reprezentanții blocului ACUM că socialiștii nu vor ceda funcția de speaker, aceasta fiind o decizie care nu va fi supusă negocierilor.

„Este bine că au început aceste discuții. Din păcate, putem constata că pozițiile au rămas aceleași, inclusiv la colegii din blocul ACUM, care au spus că vor totul – să votăm prim-ministrul și speakerul din partea lor și tot pachetul lor de legi și apoi mai vedem. Suntem o forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni. Vă dați seamă, că acest lucru nu se poate întâmpla. Noi am consultat fracțiunea și am decis că nu putem ceda funcția de speaker a Parlamentului. Într-o țară parlamentară cei care au acumulat cele mai multe voturi trebuie să aibă funcția de speaker și vom insista în continuare pe ea”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Lidera socialiștilor susține că deputații blocului ACUM mai au răgaz „să se gândească”, în timp ce PSRM „nu are la ce să se gândească”.

„Ei se duc să se mai gândească. Noi nu mai avem la ce ne gândim. Avem poziția foarte clară a Consiliului Republican”, a precizat socialista.

De menționat că, o decizie privind crearea unei majorități parlamentare trebuie să fie luată săptămâna aceasta, în condițiile în care la 9 iunie ar urma să fie dizolvat Legislativul dacă activitatea sa nu va fi deblocată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X