(DOC) Decizia luată de PSRM în biroul executiv: Cer 4 portofolii în Guvern și merg la discuții cu PD

Autor: , in Politic / Populare / 6 iunie, 2019, 13:12

Partidul Socialiștilor și-au reiterat solicitările anterioare în privința formării unei majorități parlamentare cu cei de la Blocul ACUM. Mai mult decât atât, vor merge la negocieri și cu PD. Ei au luat o decizie în acest sens joi, în cadrul biroului executiv al partidului.

Astfel, socialiștii cer:

⁃ pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, inclusiv cele de ordin social, economic, dar și celor de domeniul relațiilor interetnice, consolidarea instituțiilor statului,

⁃ revenirea la împuternicirile Președintelui Republicii Moldova care au fost în vigoare la data de 1 octombrie 2016, partajarea responsabilității în procesul de guvernare,

⁃ votarea în calitate de președinte al Parlamentului pe Dna Zinaida Greceanîi, președintele Partidului Socialiștilor, iar în Guvern domeniile politicii externe, ordinii publice și apărării (inclusiv ministerele de resort – ministerul de externe, ministerul de interne și ministerul apărării), dar și domeniul reintegrării țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

2. Pe data de 7 iunie 2019 ora 15:00 va fi convocat ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pentru discuții finale și deciziile care se impun.

3. În scopul pregătirii informației complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul Republican, astăzi pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de către Partidului Democrat in vederea depășirii crizei politice.

Anterior, socialiștii au anunțat că vor discuta cu PD doar după o decizie a Consiliului Politic Național. Reuniunea va avea loc însă vineri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X