Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, salută decizia Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a susține candidatura socialiștilor la funcția de speaker, apreciind că „singurul bărbat din Republica Moldova este o femeie” și anume Maia Sandu.

„Personal am chemat constant în ultimele două luni blocul ACUM să ia o asemenea decizie. Maia Sandu și PAS au făcut un pas corect. Deocamdată, singurul bărbat din Republica Moldova, astăzi, a fost o femeie. să vedem ce vor face mâine bărbații”, a reacționat Chirtoacă miercuri după decizia PAS de a susține candidatul PSRM la funcția de speaker.

Liberalul susține că, din păcate, în condițiile politice actuale, nu a văzut niciun bărbat sau președinte de partid să dea o soluție sau să fie gata să-și asume „un asemenea risc, o asemenea răspundere și nici măcar să spună un cuvânt public în acest sens, de bine sau de rău”.

În reacția sa, Chirtoacă face referire și la reacțiile venite din partea holdingului controlat de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, după decizia PAS.

„Holdingul lui Plahotniuc și mediul online afiliat regimului au sărit toți ca arși și au inundat banda de știri cu fake news, în momentul în care PAS a luat decizia care le strica jocul și îi face să înțeleagă că pot pierde puterea. Până și pe Maria Ciobanu o dau pozitiv de parcă ar fi de-a lor, de la PD, și la Lilian Carp fac referire. „Eroismul” este la el acasă, în presa GMG & company”, susține liderul PL.

În context, Chirtoacă se declară intrigat de decizia care ar urma să fie luată de Platforma DA, parte a blocului ACUM „Platforma DA și PAS”, dar și de riscurile înțelegerii dintre blocul ACUM și PSRM.

„Evident că nu se pune problema unei alianțe cu PSRM, bazată pe parteneriat și încredere. Trebuie dejucate concomitent planurile lui Plahotniuc, ale lui Dodon și ale Moscovei. Acest lucru nu-l poți face însă doar uitându-te la ei și criticându-i. Poți să o faci numai dacă pornești un joc de șah cu ei, gândind atent fiecare mutare, până le pui mat. Acest lucru este posibil și o putem face împreună. Da, riscuri și capcane vor fi la fiecare pas și de acum încolo. Se poate însă trece peste asta cu succes. Aceasta este calea – debarcarea regimului lui Plahotniuc, fără instaurarea altuia nou, sau demascarea definitivă a lui Dodon și a PSRM. Din două, una oricum va avea loc, ceea ce, oricum, va fi un pas înainte”, mai spune liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Amintim că, Partidul Acțiune și Solidaritate a decis miercuri, în urma ședinței Consiliului Național Politic, să susțină candidatura PSRM la funcția de spicher, făcând în acest sens și un apel către Platforma DA.

Decizia vine după ce PSRM a condiționat orice colaborare cu blocul ACUM de votarea, în primă instanță, a Zinaidei Grecianîi în funcția de spicher al Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here