Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat s-a întrunit în şedinţă, după ce socialiștii au anunțat astăzi că nu vor face alianță cu democrații.

Conform unui comunicat remis de PDM, „Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat s-a întrunit în şedinţă pentru a lua decizii importante referitoare la situaţia politică din ţară”.

PSRM a anunțat că nu va face alianță cu PDM. Potrivit șefului statului, care se declară „liderul neformal al PSRM”, cel mai probabil, vor avea loc alegeri legislative anticipate.

Citește și: (VIDEO) Decizia PSRM: Nu face alianță cu PDM

„Socialiștii din start au propus negocieri și formarea unei coaliții celor de dreapta – partidelor din blocul ACUM. Au avut câteva runde de negocieri, atât oficiale, cât și neoficiale, chiar astăzi au avut loc discuții neoficiale. Deputații ACUM au rămas pe aceleași poziții – nu sunt gata să voteze pentru liderul socialiștilor la funcția de speaker, sunt categoric împotriva acordării anumitor ministere și nu avem claritate dacă sunt de acord sau nu să restituie competențele pentru instituția prezidențială. În aceste condiții, noi nu putem să facem coaliție cu cei de dreapta. Noi nu am dus negocieri cu PDM, nu le-am propus coaliție. Din start nu am vrut să facem coaliție cu ei. Ori coaliție cu cei de dreapta – ACUM – sau alegeri anticipate. Noi am făcut tot posibilul. Probabilitatea ca să mergem la anticipate este extrem de mare”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, deputatul Ion Ceban a spus că nu a discutat cu PDM, ci doar „i-am ascultat”, iar întâlnirea a fost „pentru procedură”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here