Sursă foto: privesc.eu

Funcția de spicher al Parlamentului, trei portofolii în Guvern și păstrarea în funcție a doi actuali miniștri agreați de socialiști, acestea sunt principalele promisiuni pe care la face Partidul Democrat Partidului Socialiștilor, pentru a crea o coaliție de guvernare.

Potrivit unor surse din interiorul PSRM, anumite contacte între socialiști și democrați există de mai mult timp, iar PD-ul ar fi făcut o ofertă încă din luna aprilie.

Astfel, potrivit surselor Cotidianul, Ministrul de Interne, Ministrul Apărării și funcția de vicepremier pentru Reintegrare ar urma să fie cedate socialiștilor. De asemenea, acordul ar cuprinde și păstrarea în funcție a actualilor miniștri de la Finanțe și Justiție, care sunt agreați de socialiști.

Totodată, democrații nu ar avea nicio problemă nici cu solicitarea PSRM, de a reveni la prerogativele președintelui din 2016.

De asemenea, ar fi existat discuții și în privința funcțiilor de șef al SIS și CNA.

Cel mai mare impediment în crearea unei coaliții este solicitarea PDM, ca Vladimir Plahotniuc să fie viitorul premier. Cei mai mulți dintre deputații socialiști nu sunt de acord să-l voteze pe Plahotniuc în fruntea Guvernului.

Această solicitare ar crea disconfort și președintelui Igor Dodon, care promitea în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016 că nu-l va desemna niciodată pe Plahotniuc la funcția de premier.

Socialiștii au anunțat astăzi că o decizie în privința unei coaliții de guvernare urmează să fie anunțată după ora 16:30.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here