(VIDEO) Andrian Candu anunță alegeri anticipate: Partidele din actualul Parlament le vor plăti

Autor: , in Politic / 7 iunie, 2019, 20:00

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a anunțat după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii că, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar cheltuielile pentru organizarea acestui exercițiu ar trebui să fie suportat de partidele din actualul Parlament.

„Vor fi alegeri anticipate. Cu regret, 3 luni de zile nu s-a reușit să se găsească soluție pentru formarea guvernului și asigurarea unei stabilități și maturități pentru a guverna Republica Moldova. Vreau să reiterez că, chiar din această sală, imediat după alegeri PDM și-a arătat disponibilitatea de a discuta cu partidele parlamentare, în special cu cele din blocul ACUM pentru a discuta despre guvernare și formarea unei majorități parlamentare Niciodată nu am pus în discuții funcții și poziții. Cu regret, blocul ACUM nici măcar nu a venit la discuții. Și cu regret am văzut în aceste 3 luni că discuțiile avute între blocul ACUM și PSRM s-au axat în mare parte pe funcții și poziții”, a spus Adrian Candu.

Vicepreședintele PDM și-a exprimat regretul că „în aceste 3 luni partidele politice au făcut spectacol, nu negocieri și discuții”.

Vorbind despre alegerile parlamentare anticipate, Candu a declarat că PDM va căuta „soluții legale” ca actualele partide parlamentare să achite organizarea și desfășurarea scrutinului.

„Astăzi din păcate am ajuns în alegeri anticipate. Noi vom depune eforturi ca cetățenii să nu simtă niciun impact negativ în contextul organizării alegerilor anticipate. Luând în considerare că în bugetul Republicii Moldova nu erau prevăzuți bani pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate, noi vom căuta soluții ca, costurile și cheltuielile să fie suportate de partidele politice care sunt astăzi în Parlament. Vom căuta aceste soluții legale”, a mai spus Andrian Candu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X