În timp ce erau așteptați de blocul ACUM la Parlament, cei din PSRM se aflau la discuții cu Partidul Democrat despre crearea unei majorități parlamentare. Deputatul Ion Ceban a declarat că democrații au venit cu mai multe propuneri care urmează a fi analizate.

„Am ascultat toate propunerile lor. Au fost destul de multe. Vom comunica aceste propuneri Consiliului Republican. La ora 16:30 vom oferi alte detalii, ce facem, unde mergem și cu cine”, a declarat Ceban.

Cei din Blocul ACUM i-au așteptat pe socialiști la Parlament, cu începere de la ora 8:30, pentru a prezenta PSRM „poziția unitară” și a discuta despre următorii pași. Socialiștii însă nu s-au prezentat.

Întrebat de ce au refuzat și astăzi să discute cu ACUM, Ceban a declarat că „nu a văzut o poziție comună a Blocului”.

După ce socialiștii nu au venit la discuții, Blocul ACUM a prezentat o declarație prin care a anunțat că cele două componente au o „poziție comună privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM”.

„Expiră ultimele ore când mai putem elibera țara din captivitatea regimului oligarhic. O alianță dintre PD și PSRM sau alegeri anticipate vor întări regimul dictatorial. Deputații socialiști au acum o șansă să scape de Plahotniuc”, se mai arată în declarație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here