Armand Goșu: Revoluție la Chișinău. SUA, UE și Rusia de aceeași parte a baricadei, împotriva lui Plahotniuc

Autor: , in Politic / 8 iunie, 2019, 14:25

La Chișinău se petrece o adevărată revoluție, iar de aceeași parte a baricadei sunt reprezentanții SUA, UE și Rusiei, care s-au unit împotriva lui Plahotniuc, comentează analistul politic român Armand Goșu.

Goșu califică evenimentele de astăzi, de la Chișinău, drept „o adevărată revoluție” și se întreabă cum acționează ambasada României.

„Nu e cazul să înjurăm MAE și pentru relația cu Moldova, dosarul Republica Moldova a fost la Cotroceni, în ultimii ani. Cred că diplomația românească a reușit în R.Moldova o „performanță” fără precedent: i-a trimis de aceeași parte a baricadei pe reprezentanții SUA, UE și Rusiei. Acești trei actori majori de pe scena internațională sunt împotriva oligarului Plahotniuc, controlat de la București. Sau care controlează segmente din establishmentul românesc, mai ales din cel politic, dar nu numai. Oricum, diplomația românească (chiar dacă MAE nu e implicat!) a făcut istorie în acești ani, de gât cu Plahotniuc. Ar putea concura la premiul Nobel pentru pace. Nu cred că există alt „dosar” internațională, pe care UE, SUA și Rusia să fie de acord. Bonusul, pe care nu doar serviciile (mai puțin SIE și SRI) îl așteaptă ci și publicul, îl reprezintă ARHIVA FOTO/VIDEO a lui Plahotniuc, în care o să apară destui actuali și foști politicieni (și nu numai) de la București, în posturi nu tocmai onorabile”, a comentat Armand Goșu.

În aceste momente, în Parlamentul de la Chișinău se alegere președintele Legislativului, urmând să fie votat și un nou Guvern.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X