Candu anunță că democrații vor ataca la CC decizia de numire a Greceanîi în funcția de speaker

Autor: , in Politic / 8 iunie, 2019, 16:34

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Andrian Candu, a declarat că democrații deja pregătesc o sesizare către Curtea Constituțională (CC) privind alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de șefă a Legislativului.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlament are caracter ilegal și nu este legitim. Există Constituția Republicii Moldova, Curtea Constituțională, care s-a expus clar că, de astăzi, Parlamentul este nefuncțional și nelegitim. Totul va fi atacat de noi în mod legal. Orice decizie care va fi aprobată astăzi va fi atacată în mod corespunzător. Colegii din PDM deja au pregătit o sesizare, care se depune la CC, pentru a ataca decizia de numire a așa-zisului președinte al Parlamentului”, a declarat fostul speaker.

Potrivit democratului, toate instituțiile din țară vor funcționa în mod obișnuit, iar cei care „vor încerca să implementeze acele decizii ilegale luate astăzi vor răspunde în fața legii”.

El a mai spus că alegerile anticipate sunt singura soluție ca cetățenii să aleagă pe cei „care merită să conducă Republica Moldova”.

Candu a anunțat că, în câteva ore, PDM va mai organiza un briefing de presă.

Știrea se actualizează…

Cu votul a 56 de deputați, președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a fost votată în funcția de speaker al Legislativului.

Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință la ora 12:30.

Vedeți și: (DOC) Ce prevede înțelegerea temporară semnată de deputații ACUM și PSRM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X