CC a emis deja o hotărâre privind sesizarea democraților; Ce spune despre numirea Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker

Autor: , in Politic / 8 iunie, 2019, 17:34

Înalta Curte a declarat neconstituțională Hotărârea adoptată astăzi de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a privind alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedintă a Legislativului.

„Se declară neconstituţionale, ab initio, actele legislative (legile, hotărârile) adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 şi ulterior”, se arată într-un comunicat emis de Curtea Constituțională (CC).

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Andrian Candu a anunțat în jurul orei 16:00 că democrații au pregătit o sesizare în acest sens.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlament are caracter ilegal și nu este legitim. Există Constituția Republicii Moldova, Curtea Constituțională, care s-a expus clar că, de astăzi, Parlamentul este nefuncțional și nelegitim. Totul va fi atacat de noi în mod legal. Orice decizie care va fi aprobată astăzi va fi atacată în mod corespunzător. Colegii din PDM deja au pregătit o sesizare, care se depune la CC, pentru a ataca decizia de numire a așa-zisului președinte al Parlamentului”, a declarat fostul speaker.

Sesizarea a fost depusă de către Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, care au solicitat examinarea „în regim de urgență maximă”.

Știrea se actualizează…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X