Poliția anunță că a inițiat un proces penal privind alertele false cu bombă; Ce pedeapsă riscă făptașul

Autor: , in Social / 8 iunie, 2019, 14:56

Direcția de Poliție a mun. Chișinău anunță că în cazul alertelor false cu bombă a fost inițiat un proces penal pentru examinare prin prisma art. 281 „Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism” Cod Penal al RM.

„Se întreprind măsuri de investigații pentru stabilirea persoanei care a efectual apelul, conform legislaţiei în vigoare aceasta riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani. Totodată, organele polițienești urmează sa stabilească prejudiciul material care a fost cauzat statului prin acțiunile culpabile ale faptașului”, se arată într-un comunicat emis de Direcția de Poliție a mun. Chișinău.

Vineri, 7 iunie, în timp ce câțiva simpatinzanți ai PDM protestau în fața sediului Legislativului, iar deputații ACUM erau în incinta clădirii, la Serviciul specializat 112 au parvenit două apeluri telefonice anonime de la un număr de mobil al unui operator de telefonie mobilă națională, prin care un bărbat a comunicat că în sediile Guvernului, Parlamentului și Președinției ar fi instalate dispozitive explozive. Primul apel fost înregistrat la ora 17:50, care comunica faptul că sediul Guvernului ar fi minat. Ulterior, a fost înregistrat alt apel, care informa despre minarea Președinției și Parlamentului.

La faţa locului au intervenit, imediat, toate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei și Poliției Capitalei care au încercuit zona şi au evacuat personalul. În total au fost antrenate două grupe de cercetare penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, două grupe de geniști din cadrul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP și două grupe din cadrul centrului chinologic.

În urma cercetărilor minuțioase efectuate de către polițiști, care au durat până la orele 00:50, nu a fost depistat vreun obiect care ar prezenta pericol.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X