Năstase îi răspunde lui Pânzari, după ce a spus că nu se subordonează lui

Autor: , in Politic / 9 iunie, 2019, 15:25

Noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, susține că atunci când va prelua mandatul va acționa astfel încât să redea fiecărui polițist demnitatea și respectul pentru uniforma pe care o poartă. Comentariul vine după ce șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a refuzat să se subordoneze noului ministru de Interne care a fost numit ieri în Parlament, declarând că ministrul lui este ministrul Jizdan.

„Spun de ani de zile că sistemul în care este agregată societatea noastră este unul greșit, iar scheletul pe care sunt inserate structurile de stat în ceea ce ar trebui să fie un model de bună administrare a țării este instabil și vulnerabil. Declarația polițistului la care faceți referire îmi susține afirmația și demonstrează încă o dată că sistemul nostru social a fost viciat, în structura lui, de către regimul criminal care s-a prăbușit deja sub presiunea deciziei cetățenilor. Îmi voi prelua în foarte scurt timp, în mod efectiv, mandatul de Ministru al Afacerilor Interne, iar una din preocupările mele va fi acea de a reda fiecărui polițist demnitatea și respectul pentru uniforma pe care o poartă și voi face tot ce este omenește posibil ca acești oameni să înțeleagă că nu lucrează pentru un ministru anume sau pentru un lider politic vremelnic, ci lucrează pentru oameni și se află doar în slujba lor și a Moldovei”, a comentat Năstase pentru Cotidianul.md.

Acesta îl declară pe Pânzari „torționar din piesele care încă sprijină regimul Plahotniuc și care a fost obligat în stil mafiotic să-și declare credința public”.

„Întreg regimul Plahotniuc a fost declarat de Parlamentul Republicii Moldova ca fiind în afara legii. Restul sunt detalii, avem multe lucruri de pus la punct în această țară, nu cred că replica unui ofițer aflat astăzi în afara legii merită comentată. Oamenii au ales pe 24 februarie, ofițerul în cauză a ales și el în cursul zilei de astăzi. Viitorul le va găsi loc tuturor în cărțile de istorie. Și oamenilor liberi ai Moldovei, această generație fabuloasă care a eliberat Moldova de criminali și mafioti dar și tuturor celor asemenea ofițerului la care faceți referire”, a mai declarat Andrei Năstase.

În cadrul mitingului PDM de astăzi, întrebat cum reacționează la îndemnurile lui Andrei Năstase și Maiei Sandu ca Poliția să se subordoneze noului Guvern, Alexandru Pânzari a răspuns: „Noi reacționăm la legislația în vigoare și la normele constituționale”.

„Ministrul meu este ministrul Jizdan”, a adăugat șeful IGP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X