Rareș Bogdan salută decizia blocului ACUM de a-și asuma guvernarea: „Democrația are acum o șansă la Chișinău”

Autor: , in Politic / 9 iunie, 2019, 16:52

Rareș Bogdan, capul de listă al Partidului Național Liberal în cadrul alegerilor europarlamentare din 26 mai, susține că Republica Moldova nu poate fi lăsată în haos, la dispoziția celor care și-o doresc o feudă, o zonă gri a corupției și criminalității organizate la granița de est a Uniunii Europene. Conform acestuia, este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid.

Eurodeputatul PNL salută decizia liderilor blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, de a-și asuma guvernarea temporară alături de PSRM și de „a-și pune țara mai presus de politicianism”.

„Nu a fost o decizie ușoară, dar Maia Sandu și Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creșterii instabilității politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism. În acest moment, colaborarea dintre cele trei forțe politice este singura soluție pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democrația are acum o șansă la Chișinău. Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului, respingând orice discuție despre federalizarea țării”, se arată într-un mesaj transmis de Rareș Bogdan.

Acesta amintește că, foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă și conține lupta anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic și prosperitate.

„În tot acest timp, Plahotniuc a oferit țara rușilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracțiuni de furt și spălare de bani de proporții uriașe. Cetățenii Republicii Moldova susțin masiv parcursul pro-european al țării lor, singurul care le poate asigura șansa la democrație și bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă: anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu”, se mai arată în mesajul lui Rareș Bogdan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X