Uniunea Europeană a recunoscut oficial Guvernul Sandu

Autor: , in Politic / Populare / 9 iunie, 2019, 17:30

Uniunea Europeană recunoaște Guvernul condus de Maia Sandu și anunță că este gata să colaboreze noul Cabinet de Miniștri.

Conform unei declarații oficiale, emise de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, UE a luat act de deciziile votate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale și anunță vă recunoaște legitimitatea Guvernului Sandu.
 
„Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, se arată în declarația UE.

Cu referire la situația creată în țară după deciziile luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere.

„Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, se mai arată în reacția Uniunii Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X