(VIDEO) Maia Sandu, după recunoașterea noului Guvern de către UE: „Fosta guvernare trebuie să accepte tranziția pașnică a puterii”

Autor: , in Populare / Uncategorized / 9 iunie, 2019, 19:04

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, face declarații de presă cu referire decizia Uniunii Europene de a recunoaște noul Cabinet de Miniștri de la Chișinău.

Sandu a salutat declarația Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarului european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, cu referire la situația politică din Republica Moldova, apreciind că „UE a recunoscut oficial Guvernul legitim votat ieri de către Parlament. Acest pas important este un argument în plus pentru ca fosta guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii”.

„Ca un adevărat partener al țării noastre, UE salută deciziile luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova în interesul cetățenilor. Suntem ferm convinși că, în scurt timp, vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noștri internaționale, pentru că ei, la fel ca fiecare cetățean al țării noastre, își doresc ca în Republica Moldova să existe democrație și prosperitate”, a spus prim-ministrul.

„Toți prietenii noștri își doresc ca abuzurile, frica și destabilizarea să înceteze imediat. Atât partenerii noștri europeni, cât și cetățenii își doresc un guvern legitim și democratic, care să asigure implementarea și aprofundarea tuturor angajamentelor internaționale asumate de Republica Moldova, în primul rând, a Acordului de Asociere cu UE”, a mai spus Maia Sandu.

Premierul a dat asigurări că, spre deosebire de fostul guvern, actualul Cabinet de Miniștri va respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile fundamentale stabilite în Acordul de Asociere. „Respectul pentru statul de drept, democrația și drepturile omului sunt temelia pe care vom edifica relația noastră cu UE”.

„Am chemat la dialog reprezentanții opoziției parlamentare și rămânem deschiși în acest sens. Tranziția pașnică a puterii este unica soluție acceptabilă pentru ieșirea din criza politică declanșată de cei care se țin de fotolii și putere, în pofida voinței alegătorilor exprimată pe 24 februarie”, a mai declarat prim-ministrul Maia Sandu.

Aceasta a făcut un apel către conducerea televiziunii publice Moldova 1 ca să transmită în direct ședința de mâine a Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X