Sursă colaj: actualitati.md

Democratul Andrian Candu califică declarația președintelui Republicii Molodva, Igor Dodon, care a spus că cei din Partidul Democrat din Moldova (PDM) ar putea să-i șantajeze familia sau chiar să-l „lichideze fizic”, drept stupide și care au menirea de a-l victimiza sau a incita spiritele.

„Declarații stupide, care nu fac altceva decât să escaladeze emoțiile unei pături a cetățenilor din Republica Moldova. Este o iresponsabilitate. Nu poți să faci asemenea declarații publice, mai ales când sunt instituții care sunt menite să protejeze un președinte al țării. Aceste declarații vin ori să-l victimezeze, ori să incite spiritele”, a declarat vicepreședintele PDM.

Candu i-a sugerat șefului statului să fie mai responsabil, fiindcă în calitate de președinte contează fiecare cuvânt spus, „fiecare expresie poate fi calificată divers”.

„Dacă președintele se face vinovat de ceva, nu este rolul lui Andrian Candu, al Partidului Democrat sau al politicului să se expună pe acest subiect, sunt organele de drept”, a adăugat acesta.

Fostul speaker a mai menționat că, în prezent, nu pot fi inițiate dosare penale pe numele deputaților sau al șefului statului.

„Problema nr. 1 a PDM acum este președintele. Ei au trei variante cum să scape de mine”, a afirmat astăzi Igor Dodon, enumerând: încercări de arest, șantajarea familiei și „lichidarea fizică”.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) s-a autosesizat și a anunțat că, actualmente, în limita competenţelor funcţionale, nu au fost identificate riscuri şi ameninţări la adresa persoanelor beneficiare de protecţie şi pază de stat sau a membrilor lor de familie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here