(DOC) Susțin Guvernul Sandu; Declarația semnată de peste 100 de angajați de la UTM

Autor: , in Politic / Social / 11 iunie, 2019, 16:47

Peste 100 de persoane din cadrul Universității Tehnice din Moldova (UTM) – printre care lectori, conferențiari universitari, bibliotecari, ingineri – au semnat o declarație prin care menționează că își exprimă susținerea fără rezerve a noii majorități parlamentare și a Guvernului condus de Maia Sandu.

Reprezentanții mediului academic afirmă că deciziile Curții Constituționale sunt „abuzive”, iar instituția este „captivă”.

De asemenea, profesorii menționează că Guvernul condus de Maia Sandu este profesionist, „miniștrii având o bogată experiență în diverse organisme internaționale”.

„Ținem să amintim că în democrațiile adevărate, spre care tinde și Republica Moldova, transmiterea puterii de la vechea guvernare la cea aleasă legitim la ultimul scrutin electoral, se face în mod pașnic”, se arată în document.

Semnatarii critică manifestarea de duminică organizată de PDM la Chișinău „prin utilizarea masivă a potențialului administrativ cu crase elemente de corupere și grave încălcări ale unor principii general umane recunoscute, acțiunile nelegitime de boicotare a instituțiilor statului, sunt încălcări grave ale acestui principiu, sunt indici de instalare a unei dictaturi”.

„Facem apel către întreaga societate, persoane de bună-credință, să se implice și să sprijine guvernul proeuropean Maia Sandu, capabil să scoată statul din captivitatea unui singur partid, a unui singur om, să dezoligarhizeze toate structurile statului și să organizeze în timp rezonabil alegeri parlamentare libere și corecte conform sistemului proporțional recomandat de înalta Comisie de la Veneția”, precizează cadrele didactice.

 


Declarația și semnăturile au fost publicate de portalul Unimedia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X