Președintele Igor Dodon susține că federalizarea Republicii Moldova este o idee imposibilă pentru Republica Moldova, care nu va fi niciodată realizată, iar liderul PD, Vladimir Plahotniuc, încearcă să folosească această sintagmă pe post de sperietoare pentru cetățeni.

Dodon a comentat luni, în cadrul unei emisiuni de la postul TV 8, înregistrările făcute de Vladimir Plahotniuc în cadrul întâlnirii între cei doi pentru a negocia o posibilă coaliție de guvernare. Șeful statului susține că el nu a „propus federalizarea” și că acolo se discuta despre „planul de federalizare cu care a venit Plahotniuc încă în 2016”.

El a lăsat de înțeles că propunerile lui Plahotniuc oricum nu ar fi fost acceptate nici de PSRM și nici de Rusia și că întâlnirea a avut loc pentru a-i lăsa să creadă pe cei din PD că va exista o coaliție cu socialiștii.

„Federalizarea Moldovei nu este posibilă. Vreau să insist pe asta, pentru că e un element extrem de folosit acum pentru a arunca în aer majoritatea parlamentară. Niciun plan, nici ‘Kozak 2’, nici ‘Rusia 2’, nici ‘Europa 2’ nu este posibil. Rezolvarea acestei probleme poate fi doar în cazul în care Rusia și Occidentul ajung la un acord. Rusia înțelege foarte bine că nu poate exista un plan doar al unei singure părți. De asta conflictul poate fi soluționat doar în consens, cu un plan al Chișinăului. Niciun fel de federalizare nu poate fi, să punem punct, să înțeleagă toată lumea”, a mai spus Igor Dodon.

„Acolo a fost un bun plan al nostru. Adică eu nu știam că el mă filma? Credeți că acest om, care toată viața cu asta s-a ocupat, nu va filma acum. Dacă nu jucam așa nu ajungeam unde suntem azi”, a precizat Dodon.

Declarațiile vin după ce Plahotniuc a pus la dispoziția presei pe care o controlează discuții înregistrate cu Igor Dodon. El îl acuză pe președinte că i-ar fi propus federalizarea Republicii Moldova și de „trădare de patrie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here