Sursă foto: border.gov.md

Un angajat al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, în vârstă de 51 de ani, și soția sa, de 46 de ani, din satul Giurgiulești, raionul Cahul ar fi furat motorină dintr-o locomotivă.

„La nivelul Sectorul Poliției de Frontieră Brînza a parvenit o informație potrivit căreia două persoane necunoscute săvârșeau acțiuni ilegale în zona de frontieră. Acestea au fost surprinse în flagrant în apropierea căii ferate, unde din locomotiva unui tren marfar au fost aruncate 14 butelii pline cu motorină. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute la ora trei dimineața, în timp ce patrula mobilă a Direcției regională Sud a acționat conform informației operative. Angajații PF au monitorizat un mijloc de transport ce se deplasa spre râul Prut, care ulterior a staționat în apropierea căii ferate de lângă satul Slobozia Mare. La scurt timp, un tren marfar a încetinit în preajma celor două persoane, iar din locomotiva acestuia un alt individ a aruncat 14 recipiente din plastic a câte 25 litri fiecare, pline cu combustibil. Polițiștii de frontieră au dejucat planurile celor doi necunoscuți în timp ce aceștea le încărcau în mijlocul de transport”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

Pentru aflarea în zona de frontieră fără informarea prealabilă, persoanele s-au ales cu o amendă contravențională conform legislației în vigoare, iar pentru fapta ilegală ei riscă și o amendă penală în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani, conform art. 186 al. (2) lit. b CP al RM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here