Sursă foto: privesc.eu

Prim-ministra Maia Sandu îndeamnă Partidul Democrat din Moldova (PDM) să elibereze instituțiile de stat și să se prezinte în plenul Parlamentului la ședința de la ora 14:00.

„Opoziția parlamentară reprezentată de PDM blochează în continuare în mod ilegal și abuziv instituțiile statului. În acest context, invitația lor la dialog arată intenția de a nu se conforma legii și de a pune în practică tentativa de lovitură de stat”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Executivului menționează că un dialog cu cei din PDM ar putea avea loc doar în Parlament și doar după ce vor respecta trei condiții:
– eliberarea imediată a tuturor instituțiilor statului;
– retragerea persoanelor agresive din jurul clădirii Guvernului și asigurarea accesului noului Cabinet de miniștri la locul de muncă;
– încetarea oricăror presiuni și amenințări asupra funcționarilor publici și asupra cetățenilor Republicii Moldova.

„Deputații PDM ar trebui să se prezinte la ședință, pentru că de asta au fost votați de cetățenii Republicii Moldova. Noi nu acceptăm discuții ascunse de ochii lumii, așa cum sunt obișnuiți cei de la PDM”, a subliniat copreședinta blocului politic ACUM.

Totodată, Maia Sandu a îndemnat angajații Executivului să ignore orice indicație ilegală și i-a asigurat că își vor putea continua munca în „condiții sigure”.

„Republica Moldova are Parlament legitim și Guvern legal învestit, recunoscut de partenerii noștri internaționali. Vă rog frumos să ignorați toate indicațiile ilegale care vin de la reprezentanții regimului care pleacă. Vă asigur pe toți că foarte curând lucrurile vor reveni la normalitate și toți angajații Guvernului își vor putea continua munca în condiții sigure. Nu trebuie să vă fie frică. Orice amenințare sau chiar încercare de a vă demite din funcții, operată de actualul regim, va fi anulată. Locurile dumneavoastră de muncă sunt în siguranță”, a adăugat aceasta.

Astăzi, PDM a invitat iar deputații din ACUM și PSRM la un dialog. Democrații nu recunosc noua conducere și susțin că Republica Moldova se află într-un „blocaj juridic”.

Între timp, în fața instituțiilor de stat sunt amplasate corturi, în care se află oameni aduși de PDM. Conform unei dispoziții semnate de viceprimarul Nistor Grozavu, formațiunea va organiza „întruniri social-politice, în perioada 10 – 30 iunie, non-stop”.

Luni, Guvernul condus de Maia Sandu a organizat prima ședință în incinta clădirii Legislativului.

„Nu vrem să mergem la escaladarea situației, nu vrem confruntări, nu vrem să provocăm sistemul. Noi o să le dăm timpul necesar ca să-și dea seama că fiecare pas pe care îl fac le înrăutățește situația”, a explicat deputatul Dumitru Alaiba, fiind întrebat de ce ședința nu are loc în clădirea Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here