Ce spune președinta CEC, Alina Russu, despre organizare alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie

Autor: , in Politic / 12 iunie, 2019, 19:04

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, spune că instituția pe care o conduce a recepționat din partea Cancelariei de Stat un decret cu privire la dizolvarea Parlamentului și documentul în care este stabilită și data alegerilor anticipate.

Russu zice că procedura de organizare a scrutinului nu a fost demarată deocamdată și că membrii Comisiei se vor expune la acest subiect la viitoarea ședință.

„Având acest document înregistrat, noi îl examinăm, dar ne vom expune într-o ședință publică care se va organiza conform regulamentului de activitate, care stipulează că ședințele se organizează o dată la două săptămâni”, a spus Alina Russu, conform tv8.md.

Ultima ședință a CEC a avut loc pe 4 iunie. Duminică, magistrații Curții Constituționale au emis o hotărâre prin care l-au destituit temporar din funcție pe președintele Igor Dodon și i-au oferi atribuțiile de președinte interimar lui Pavel Filip. Cel din urmă a dizolvat Parlamentul și a stabilit data de 6 septembrie – ziua alegerilor parlamentare anticipate. Luni, decretul acestuia a fost publicat în Monitorul Oficial. Marți, însă, președintele Dodon a anunțat că a anulat decretul lui Filip, din motiv că acesta l-ar fi semnat contrar prevederilor Constituției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X