Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat Republica Moldova în cazul expulzării celor 7 profesori turci, în toamna anului 2018. Întrebat cum comentează această decizie, vicepreședintele PD și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că este nevoie de „analize”.

La precizarea moderatorului Gheorghe Gonța, în cadrul unei emisiuni de la N4, că din cauza autorităților Republicii Moldova, cei 7 profesori vor fi nevoiți să facă ani grei de pușcărie, Candu a declarat: „Viața este viață. Multă sănătate tuturor”.

Condamnarea Moldovei de către CEDO în cazul celor șapte profesori turci – …viața este viață, multă sănătate tuturor…, spune Andrian Candu.

Publicată de Gheorghe Gonța pe Miercuri, 12 iunie 2019

Profesorii turci, care activau la unul dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Chișinău, au fost reținuți de SIS și trimiși în regim de urgență la Istanbul. Acolo au studiat inclusiv copiii lui Andrian Candu.

La scurt timp, la Chișinău a sosit președintele turc Recep Erdogan, pentru inaugurarea clădirii Președinției. El a venit și cu mai multe cadouri, inclusiv două autospeciale de intervenție împotriva protestatarilor TOMA.

Profesorii au fost expulzați în urma unor proceduri controversate, criticate dur de către societatea civilă și opoziție, care au acuzat Guvernarea că ar fi încălcat legislația locală și internațională.

Familiile profesorilor expulzați, la rândul lor, au spus că totul s-a făcut la cererea puterii de la Ankara, deoarece liceul face parte dintr-o rețea internațională de instituții de învățământ, afiliată clericului Fethullah Gulen, un fost aliat și actual critic al președintelui Erdogan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here