Sursă foto: privesc.eu

Premierul Maia Sandu îl îndeamnă pe Alexandru Pînzari, demis luni de noul Guvern din funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), să respecte Legea Supremă și îl atenționează că, în caz contrar, riscă să fie pedepsit. Totodată, aceasta a făcut un apel și către toți funcționarii publici să nu îndeplinească „ordinele lui Plahotniuc”.

„Îl somez pe cetățeanul Pînzari și pe toți cei care încalcă premedidat Constituția și execută ordine ilegale extrem de grave să înceteze imediat toate acțiunile de destabilizare a ordinii publice, intimidare și amenințare a oamenilor care se supun unui regim criminal. Dacă ei se ascund după deciziilor CC, vreau să-i atenționez că mai presus este Constituția țării. Actele CC nicidecum nu pot contraveni Constituției. Or, ceea ce a făcut așa-numita Curte Constituțională este anume asta – a încălcat prevederile Constituției. Domnule Pînzari, fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii de stat. Sunteți gata să vă asumați acest lucru pentru un bandit?”, s-a adresat șefa Executivului.

Citiți și: Pînzari explică de ce angajații MAI au fost suspendați: „În clădire sunt documente secrete”

Totodată, prim-ministra a făcut referire la art. 339 – uzurparea puterii în stat, Legea 320 din 2012 cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului și art. 23, alin. 2 din Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.

Citiți și: (VIDEO) Mai mulți polițiști au recunoscut noul ministru Năstase; Jizdan a ordonat percheziții

„Voi, cei care îndepliniți ordinele lui Plahotniuc, anume astfel de acțiuni faceți și veți fi pedepsiți conform legii, veți răspunde în fața unei justiții independente pentru crime în fața poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră crește cu fiecare acțiune abuzivă de încălcare a Constituției”, a subliniat ea.

De asemenea, Maia Sandu a îndemnat cetățenii care vor să iasă în stradă să stea, deocamdată acasă și să-și păstreze calmul, deoarece „ne dorim rezolvarea pașnică și democratică a acestei situații de criză”, dar a precizat că „trebuie să fim gata – dacă vor merge la distrugerea totală a țării, noi, milioane de cetățeni, vom ieși s-o apărăm”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here