Captură video: privesc.eu

Angajații Universității Tehnice din Moldova (UTM), care au semnat ieri o declarație în susținerea Guvernului condus de Maia Sandu, își îndeamnă colegii din alte instituții să le urmeze exemplul.

Într-o conferință de presă suținută astăzi împreună cu ministra Educației, Culturii și Cercetării din Guvernul Sandu, Liliana Nicolaescu-Onofrei, lectorii au subliniat că „Guvernul are nevoie de susținere populară” și că gestul lor a fost făcut pentru a da „un semnal”.

Citiți și: (DOC) Susțin Guvernul Sandu; Declarația semnată de peste 100 de angajați de la UTM

„Este o problemă că televiziunile din l-au debusolat pe omul simplu”, a declarat Valeriu Dulgheru, care a menționat că intelectualii au o datorie față de cetățeni.

Potrivit lui Sergiu Zaporojan, „colegii noștri din domeniu au puterea și capacitatea de analiză și nu rămâne decât să dăm la o parte indiferența”.

Profesorii au mai spus că, după publicarea declarației, care a fost întocmită în doar o zi, mai mulți studenți, colegi și absolvenți au anunțat că vor să se alăture.

„Chemăm toți intelectualii să suținem Guvernul Maia Sandu, care ne-a adus o nouă speranță”, a făcut apel Ilie Manole.

„Avem nevoie de curajul de a ne opune unui regim oligarhic, corupt, care a pătruns ca o caracatiță în toate organele vitale ale Republicii Moldova – educația, arta și cultura, cercetarea, sportul, tineretul. Singurul lucru care ne poate împiedica să revenim la normalitate este agonia caracatiței. Regimul Plahotnuc agonizează prin disperare și de aceea încearcă prin toate mijloacele, încălcând Constituția, să se mențină la putere. Acest regim și-a bătut joc de toți angajații din sistemul bugetar”, a afirmat șefa de la MECC, adăugând că „singura politică pe care o voi promova va fi cea a corectitudinii și a profesionalismului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here