Cavcaliuc comentează criza politică printr-o poezie: „Polițiștii au onoare. Ei sunt gata pentru țară, într-o zi chiar și să moară”

Autor: , in Politic / 13 iunie, 2019, 11:02

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a transmis un mesaj către toţi poliţiştii din Republica Moldova, în contextul situaţiei politice de la Chişinău. Potrivit lui, diferiți actori politici încearcă prin diferite metode, inclusiv nu cele mai sincere și corecte, să influențeze și demoralizeze, „dezinformând şi manipulând cu diferite interpretări în interesul lor” polițiștii, pentru ca aceștia să aibă dubii în privința actualei conduceri a IGP, MAI și Guvernul.

„În calitate de conducător de rang înalt al Poliţiei Naţionale, care am fost, sunt şi voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocaţi, să respectăm cu sfinţenie constituţia, legislaţia şi jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de poliţist”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține că, Poliția Națională va fi un pilon de bază, precum și un garant al statalității, și va păstra cu sfințenie liniștea și ordinea publică în țară.

Cavcaliuc mai spune că „societatea are mare încredere în noi, că vom fi înţelepţi, puternici şi vom asigura în continuare liniştea şi ordinea publică, ca ei cetăţenii să se poată bucura de viaţă, să întemeieze familii, să nască copii şi să poată merge liniştit la serviciu, şcoală sau la grădiniţă, în maximă siguranţă”.

„Astăzi este foarte actuală poezia mea ”Polițistul devotat”, pe care am compus-o acum câțiva ani, când Republica Moldova și Poliția Națională se afla în situație similară și aceeași actori politici, atunci nu ne zâmbeau frumos, ca și zilele acestea, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convine că stăteam ca și astăzi fermi la straja ordinii de drept”, se mai arată în mesajul şefului adunct al IGP.

Gheorghe Cavcaliuc a atașat mesajului o poezie, intitulată „Polițistul devotat”.

„POLIȚISTUL DEVOTAT”
Polițistul devotat,
Este important în stat.
Jurământ de când a dat,
Tot la post, cinstit a stat.
Protejând cu demnitate
Drepturi, legi și libertate.
La chemare sau protest,
Pentru el mereu e-un test.
Dacă n-a plouat aseară,
Polițistu-i de ocară.
La proteste, pe poziții,
Insultat de opoziții
Pe nedrept și nefondat,
Polițistul e blamat.
Dacă au TV-imperii
Toarnă „tone” de mizerii.
Dar, în fond, lor nu le pasă
Că și el e tată acasă.
Că acasă e întrebat:
– Tată ……. e adevărat?
Polițistul înțelept,
Își strânge pruncul strâns la piept
Și încet, cu grijă mare
Îi explică, chiar de-l doare:
– Tatăl tău e om onest
Nu-i drept ce zic la protest!
Să fii mândru de părinte
Și te rog să iei aminte
Polițiștii au onoare,
Cinste, dar și grijă mare…
Ei sunt gata pentru țară
Într-o zi chiar și să moară!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X