Decizia PD-ului privind ambasada din Israel, criticată dur și de către Liga Arabă: „O violare flagrantă a dreptului internațional”

Autor: , in Externe / Populare / 13 iunie, 2019, 15:31

Decizia PD-ului, de a vota într-o ședință a fostului cabinet de miniștri mutarea ambasadei Republicii Moldova în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a stârnit critici dure și din partea Ligii Arabe.

Într-un comunicat de presă, Liga Arabă precizează că „măsura este o violare flagrantă a dreptului internațional și a rezoluțiilor privind legitimitatea internațională”

Organizația menționează că decizia „este o amenințare deschisă la adresa poporul palestinian” și cere Guvernului de la Chișinău să își revadă atitudinea față de această problemă, pentru a nu aduce un impact negativ asupra sistemului juridic internațional, precum și asupra relațiilor cu țările arabe.

Anterior și Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene a condamnat intenţia fostului premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, de a muta ambasada ţării sale în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Decizia este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale şi a rezoluţiilor ONU”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de instituţie.

Ministerul palestinian de Externe susţine că Filip „profită de incertitudinea politică din ţara sa pentru a obţine sprijin din partea Statelor Unite şi a Israelului”.

Nici măcar Israelul nu a primit cu optimism această decizie, ministrul de Externe al țării precizând că nu este clar dacă o astfel de decizie are efecte juridice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X