Comisia de la Veneția va organiza săptămâna viitoare un schimb de opinii cu reprezentanții principalelor partide politice din Republica Moldova și va elabora o hotărâre cu privire la criza constituțională din țara noastră. Subiectul va fi discutat joi, 20 iunie, conform agendei Comisiei.

„Comisia este invitată să organizeze un schimb de opinii cu reprezentanții principalelor partidele politice din Republicii Moldova și să examineze în vederea adoptării proiectului (CDL (2019) 024) privind situația constituțională din Republica Moldova cu o referire specială la posibilitatea dizolvării Parlamentului, redactată pe baza comentariile domnului Dimitrov, ale domnului Frendo, ale domnului Holmøyvik și ale domnului Tuori. Subcomisiile din Instituțiile democratice și bazinul mediteranean vor examina acest proiect de aviz la întrunirea comună din 20 iunie 2019”, se menționează în agenda Comisiei de la Veneția.

Amintim că, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a cerut avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din Republica Moldova, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului.

Jagland este de părere că deciziile recente ale Curții Constituționale de la Chișinău sunt greu de înțeles și par arbitrare.

Mai mulți analiști politici au spus că decizia Comisiei ar putea pune ultimul punct pe criza politică de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here