După ce a revenit la PDM, unul dintre dosarele penale deschise pe numele președintelui raionului Dubăsari a fost încetat

Autor: , in Politic / 13 iunie, 2019, 15:32

După 5 ani de examinare în instanțele de judecată, dosarul penal pe numele președintelui raionului Dubăsari Grigore Policinschi, deschis pentru neglijență în serviciu, a fost încetat din cauza expirării termenului de prescripție. Potrivit Moldova Curată, decizia a fost luată în luna aprilie de Curtea de Apel Chișinău, iar o lună mai târziu Policinschi, care a făcut parte ani de-a rândul din Partidul Comuniștilor, a devenit președinte al Organizației Teritoriale Dubăsari a Partidului Democrat.

În acest dosar, Policinschi a fost pus sub acuzare pentru neglijență în serviciu, art. 329, al. 1, pentru fapte comise în anii 2007 și 2011. Potrivit hotărârii instanței, această infracțiune face parte din categoria celor ușoare pentru care termenul de prescripție este de 2 ani. Astfel, acest termen a intervenit încă în anul 2013.

,,Instanţa de judecată conchide că vinovăţia inculpatului, Policinschi Grigore în comiterea infracțiunii prevăzute de art. 329 alin.(1), Cod penal, a fost stabilită dincolo de orice îndoială. În pofida acestui fapt, Policinschi Grigore urmează a fi liberat de răspundere penală pe motivul expirării termenului de prescripţie”, au notat judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Solicitată de Moldova Curată, procurora Djulieta Devder, care a repezentat acuzarea la Curtea de Apel, a declarat că anume procurorii au solicitat instanței să ia o astfel de decizie – încetarea procesului penal, din cauza expirării termenului de prescripție.

Dosarul fusese pornit în baza unui control efectuat de Curtea de Conturi asupra modului cum au fost gestionați banii raionului Dubăsari. ”Conform raportului auditului bugetelor unităților administrativ-teritoriale şi gestionării patrimoniului public din r-nul Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr.52 din 21.11.2012, Policinschi Grigore, având o atitudine neglijentă față de obligațiunile sale de serviciu, nu a asigurat organizarea şi ținerea evidenței contabile în conformitate cu actele normative, a costului foilor de odihnă pentru copii în sumă de 499,6 mii lei, în lipsa documentelor justificative a admis efectuarea cheltuielilor în sumă de 494,6 mii lei pentru deservirea ședințelor de lucru, zilelor de comemorare, zilelor profesionale şi altor sărbători. Acțiunile lui Policinschi Grigore au fost încadrate de către procuror în baza art.329 alin.(1) Codul penal, neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către o persoană publică a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, dacă aceasta a cauzat daune în proporții mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice”, se spune în Hotărârea Curții de Apel din 24 aprilie 2019, rămasă definitivă.

De menționat că, în luna mai curent, Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunţa că Grigore Policinschi a fost ales şef al filialei locale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X