Partidul Național Liberal (PNL) susţine acţiunile politice democratice ale formaţiunilor din Republica Moldova conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase și atenționează că Vitalia Pavlicenco folosește „în mod fraudulos și fără aprobarea conducerii PNL sigla și numele partidului istoric”. Reacția vine după ce formațiunea condusă de Pavlicenco a anunțat că nu recunoaște noul Guvern de la Chișinău.

Conform președintelui PNL filiala Republica Moldova, Adrian Dupu, declarațiile făcute de Pavlicenco nu reflectă poziția PNL din România.

„Ne vedem nevoiți să reiterăm faptul că dna Pavlicenco folosește în mod fraudulos și fără aprobarea conducerii PNL sigla și numele partidului istoric. Poziția oficială a Partidului Național Liberal este de a susșine acțiunile politice democratice ale formațiunilor din Republica Moldova conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase”, se arată într-o reacție emisă de președintele PNL filiala Republica Moldova.

Dupu este de părere că Parlamentul ales de cetățeni, la 24 februarie curent, are deplina legitimitate de a învesti un Guvern prin votul majorității.

„PNL este consecvent parteneriatului cu formațiunile politice din Blocul ACUM. Considerăm că partidele care compun Blocul ACUM reprezintă garanția unui parcurs european pentru Republica Moldova, reprezintă şansa reală pentru fiecare cetăţean al Republicii Moldova, şansa la libertate, demnitate şi prosperitate. Blocul ACUM reprezintă garanţia asigurării unei democraţii autentice în Republica Moldova şi forţa politică ce are capacitatea de a readuce instituţiile statului din Republica Moldova în slujba cetăţeanului şi nu la dispoziţia unor oligarhi, se mai arată în reacția președintelui PNL filiala Republica Moldova, Adrian Dupu.

Anterior, Partidul Național Liberal, condus de Vitalia Pavlicenco, a declarat că nu recunoaște Guvernul condus de Maia Sandu și a cerut scoaterea PSRM în afara legii, cercetarea penală a președintelui Igor Dodon și organizarea alegeri parlamentare anticipate, așa cum dorește PDM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here