Șeful Delegației UE la Chisinau, Peter Michalko, a avut astăzi o întrevedere cu noul ministru de Externe, Nicu Popescu, iar printr-o declarație oferită presei, oficialul european a reconfirmat recunoașterea Guvernului Sandu, anunțată anterior de UE.

„Eu sunt aici ca să mă întâlnesc cu domnul Nicu Popescu care a fost numit Ministru de Externe și Integrare Europeană în guvernul condus de doamna Maia Sandu”, a declarat Peter Michalko.

Citește și: Uniunea Europeană a recunoscut oficial Guvernul Sandu

Sâmbătă, Uniunea Europeană a recunoscut Guvernul condus de Maia Sandu și a anunțat că este gata să colaboreze noul Cabinet de Miniștri, conform unei declarații oficiale, emise de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini și Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, se arată în declarația UE.

Anterior Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia, Suedia, Rusia, Elveția, România au recunoscut fără echivoc legitimitatea noului Guvern de la Chișinău. De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a pus accent pe legitimitatea alegerilor din 24 februarie și Parlamentul ales.

O opinie specială a avut secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, care este de părere că deciziile recente ale Curții Constituționale de la Chișinău sunt greu de înțeles și par arbitrare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here