Blocul ACUM se alătură apelului președintelui Republicii Moldova și Partidului Socialiștilor, de a desfășura un miting în susținerea actualei guvernări, duminică, în fața Parlamentului Republicii Moldova.

Prim-ministrul Maia Sandu a chemat cetățenii duminică, de la ora 11:00, în fața Parlamentului, pentru a demonstra că „nimic nu poate opri poporul”.

Ea a acuzat că „un singur om este gata să sacrifice o țară întreagă pentru a-și salva averile și menține puterea prin teroare”, făcând referire la Vladimir Plahotniuc, cel care „de-a lungul anilor și-a pus șefi în toate instituții importante, plătindu-i ulterior cu bani mari”.

„Ei sunt puțini și sunt gata să se sacrifice pentru Plahotniuc. Noi însă suntem mulți. Atât de mulți încât atunci când ne vor vedea și vor auzi vor înțelege imediat că forța poporului este mult mai mare decât cea a uzurpatorului”, a declarat Maia Sandu.

Ministrul de Interne Andrei Năstase a îndemnat cetățenii să iasă la un „mare marș al poporului”.

„Suntem pașnici și am demonstrat asta în toți anii, în pofida tuturor încercărilor de a ne face ostili. Fac apel către chișinăueni, către locuitorii suburbiilor, să demonstrăm a câta oară demnitate, curaj, determinare”, a declarat Andrei Năstase.

Anterior, cu un apel similar au venit și președintele Igor Dodon alături de liderii socialiștilor.

„Pe data de 8 iunie, Republica Moldova a început o nouă etapă în istoria sa modernă. A fost aleasă conducerea Parlamentului legitim, Guvernul legitim și Republica Moldova a început o filă nouă. Această nouă guvernare este susținută de tot mai multă lume”, a declarat acesta.

El a îndemnat oamenii din instituțiile de stat să aibă curaj și să își declare susținerea pentru noua guvernare, menționând că nimeni nu va fi pedepsit pentru acest lucru.

„Dacă vom fi mai mulți, transmiterea pașnică a puterii poate fi mai simplă și mai rapidă”, a adăugat Dodon, îndemnând fosta conducere să vină în Parlament și să fie o opoziție puternică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here