Ambasadoarea Balan nu s-a prezentat la consultări; Mesajul ministrului Popescu

Autor: , in Politic / 14 iunie, 2019, 17:18

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicolae Popescu, anunță că ambasadoarea Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, rechemată al Chișinău pentru consultări, nu s-a prezentat.

Popescu menționează că Balan a ignorat ordinul său fără a oferi explicații în acest sens.

Totodată, el precizează că „am reiterat autorităților americane că din acest moment toate demersurile și luările de poziție ale doamnei Balan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nicio formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldova”.

Mai mult, Popescu afirmă că a decis să înainteze Guvernului Republicii Moldova propunerea privind rechemarea acesteia din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

„Din prima mea zi de la numirea la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene am făcut un apel către toți diplomații noștri de a nu uita că sunt în aceste funcții pentru a servi doar intereselor țării noastre și nu ale unui partid sau altul. În acest context, am constatat astăzi cu neplăcere că doamna Ambasador Cristina Bălan a ignorat fără nici un fel de explicații ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat să se prezinte până cel târziu astăzi, 14 iunie 2019, ora 15.00, pentru consultări în Capitală, confirmându-mi faptul că doamna Bălan a ales să facă diplomație de partid și nu diplomație de Stat”, a notat Nicolae Popescu pe pagina sa de Facebook.

Popescu a semnat ordinul la 12 iunie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X