(DOC) Și profesorii de la USM susțin Guvernul Sandu

Autor: , in Politic / Social / 14 iunie, 2019, 16:58

Aproximativ 200 de angajați din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM) au semnat o declarație privind susținerea Guvernului condus de Maia Sandu.

„Colectivul Universității de Stat din Moldova, constituit din cadre didactice, angajați din domeniul cercetării, personal auxiliar, este profund îngrijorat de situația social-politică din ultimul timp, cauzată de tentantiva anumitor forțe din Moldova dupa alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cu orice pret de a se menține la putere. Spre regret, transmiterea civilizată, pe cale pașnică, a puterii, caracteristică unei societăți democratice moderne, a fost înlocuită printr-o confruntare politică dintre fostul partid de guvernământ și partidele care au constituit o majoritate parlamentară din 61 deputați. Astfel, s-a creat o situație îngrijorătoare care se răsfrânge asupra tuturor domeniilor de activitate”, se menționează în declarație.

Vedeți și: (DOC) Susțin Guvernul Sandu; Declarația semnată de peste 100 de angajați de la UTM

Reprezentanții USM subsemnează susținerea necondiționată a Guvernului proeuropean în frunte cu prim-ministrul Maia Sandu; condamnarea acțiunilor de blocare a institutiilor statului de către fostul partid de guvernământ și revenirea în sala Parlamentului a tuturor deputaților pentru asigurarea activității normale a statului și susținerea pachetului de legi antioligarhice menite să garanteze dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, precum și organizarea unor alegeri parlamentare corecte în baza sistemului proporțional de vot, recomandat de Comisia de la Veneția.

Declarația a fost semnată de circa 200 de colaboratori de la Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept, Facultatea de Fizică și Inginerie, Facultatea de Biologie și Pedologie și Facultatea de Litere.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X