„Marșul poporului”, manifestația preconizată de către guvernare pentru duminică, nu se va mai desfășura, în condițiile în care PD-ul a părăsit instituțiile statului.

Anunțul a fost făcut de către premierul Maia Sandu și ministrul de Interne Andrei Năstase.

Premierul a anunțat că polițiștii au avut o perioadă dificilă în ultimele zile și că nu este cazul să mai fie solicitați și duminică. Manifestația ar putea avea loc, totuși, zilele următoare, a precizat Sandu.

„Am fi fost foarte mulți, zeci de mii de oameni, și asta ar fi pus o responsabilitate mare pe forțele de ordine. Este nevoie de timp pentru a restabili pe deplin funcționarea structurilor de forță și a asigura securitatea cetățenilor la un eveniment de asemenea proporții. Polițiștii sunt obosiți, în toate aceste zile au fost hărțuiți, amenințați, obligați să îndeplinească indicații ilegale. Au fost ținuți în soare pe vreme toridă, fără a li se explica de ce și pentru cât timp. Haideți să le dăm și lor o clipă de răgaz. Haideți să nu epuizăm forțele de ordine pentru o manifestație de amploarea Marșului Poporului.

Capii regimului au fugit. Plahotniuc s-a speriat de forța dumneavoastră. După ce vom asigura funcționarea unei justiții independente, Plahotniuc și fugarii care au construit regimul corupt și banditesc vor fi readuși în țară și pedepsiți conform legii”, a declarat Maia Sandu.

„Ar fi ieșit o manifestație de mare amploare. Dar nu am putut ignora starea în care se află polițiștii, care în ultimele săptămâni nu au avut somn, nu au avut liniște și nu s-au bucurat de căldura familiei. Cu gândul la oamenii care au păstrat ordinea în această țară, am luat această decizie”, a spun și Năstase.

Noul cabinet de miniștri a desfășurat astăzi o ședință de lucru în clădirea Guvernului, urmând ca miniștrii să ajungă și ei în instituțiile pe care le conduc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here