Președintele României salută ultimele evoluții în situația politică din Republica Moldova

Autor: , in Politic / 15 iunie, 2019, 09:46

După ce PDM a anunțat că se retrage de la guvernare, președintele României, Klaus Iohannis, a salutat ultimele evoluții, din cursul zilei de vineri, în situația politică din Republica Moldova, care sunt de natură să contribuie la ieșirea din criză și la o tranziție pașnică a puterii.

„Aceste evoluții au avut loc în contextul vizitei pe care Consilierul Prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat-o vineri, 14 iunie, la Chișinău. (…) Programul a cuprins o reuniune de coordonare cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck Hogan, precum și întâlniri cu forțele și actorii politici implicați în criza în curs din Republica Moldova: liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Cu prilejul tuturor întâlnirilor a fost discutat contextul politic generat de criza din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat emis de Administrația Prezidențială.

Conform sursei citate, toți interlocutorii au mulțumit României și președintelui Klaus Iohannis pentru poziția României privind situația politică din Republica Moldova, din data de 11 iunie, precum și pentru scrisoarea adresată de Președintele României instituțiilor europene pe data de 12 iunie.

În cadrul discuției cu președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, acesta a exprimat dorința susținerii și continuării Parteneriatului Strategic bilateral cu România, care este principalul partener comercial al Republicii Moldova, și a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv a aplicării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De asemenea, a subliniat necesitatea finalizării cât mai rapide a proiectelor de interconectare energetică cu România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X