Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a fost prezentat colectivului. Oficialul a punctat prioritățile de lucru și a atenționat că, cei care nu acceptă toleranța zero față de corupție sunt liberi să plece.

„Principiul de bază este zero toleranță față de corupție. Când spun zero asta înseamnă zero. E vorba de toleranță zero atât pentru corupția directă, cât și pentru cea indirectă. Ați văzut mulți miniștri care au venit și au plecat, și toți spuneau că vom lupta cu corupția, dar buzunarul unuia era mai mare decât a ministrului precedent și știm cu toții ce se întâmpla. Vă asigur că de această dată lucrurile sunt diferite. Pe parcursul carierei mele profesionale, am dat dovadă de integritate, transparență și echitate, nu în cuvinte, dar în fapte, și vă asigur că de acestă dată aveți o persoană de format nou în calitate de ministru”, a declarat Brânzan.

De asemenea, noul ministru spune că alte principii de funcționare a muncii țin de încurajarea profesionalismului și nu nepotismul, cumătrismul și nănășismul. „Eu am fost format într-o societate diferită și nu cunosc ce este asta. Deci, profesionalismul vine în capul mesei”, a spus noul ministru.

Spiritul de echipă și etica muncii, a lucrului bine făcut, sunt alte două principii pe care Brânzan le va aplica la minister.

„Cei care nu sunt siguri că pot accepta aceste principii de activitate, în special primul – zero toleranță față de corupție, sunt liberi să plece. Dacă vom lucra împreună și vom respecta aceste principii, vă asigur că noi toți vom trăi acasă și vom construi o țară europeană, care acceptă valorile occidentale”, a punctat Vadim Brânzan.

Noul ministru a oferit și un sfat angajaților de la minister și anume: „De fiecare dată când veți lua o decizie sau va trebui să puneți o semnătură pe vreun document, să vă gândiți că ceea ce faceți apare pe prima pagină a revistei Well-Street și dacă ceea ce scrie acolo vă face să roșiți pe d-voastră sau pe copiii și părinții d-voastră, mai bine nu puneți acea semnătură”.

Brânzan spune că va lucra pe patru direcții importante și anume deconspirarea tuturor tranzacțiilor ilegale, demonopolizarea, fără de care nu poate fi construită o competiție echitabilă și transparentă, deetatizarea proprietății statului și atragerea investitorilor externi prin privatizare sau parteneriate publice-private și dezvoltarea economiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here