Preşedintele Igor Dodon are multe semne de întrebare faţă de revenirea lui Renato Usatîi în Republica Moldova tocmai acum, lasând de înţeles că acesta ar avea anumite interese.

Dodon a spus că nu-i este frică de „concurenţă politică”, dar că nu exclude presupunirile unor analişti, că Usatîi ar veni să destabilizeze coaliţia de guvernare.

„Justiţia independentă, care va fi în curând, trebuie să se ocupe de el. Dar e ciudat că s-a întors acum, când în continuare e justiţia lui Plahotniuc. Şi cum e posibil ca procurorii care au cerut arestarea sa, tot ei să-l elibereze?”, a comentat Igor Dodon.

El a spus că „nu vor trece multe zile” până va fi clar pentru ce Usatîi s-a întors în Republica Moldova, „pe cine va ataca şi despre ce va vorbi”.

Şi premierul Maia Sandu a avut multe întrebări în legătură cu reîntoarcerea lui Usatîi şi felul în care au acţionat procurorii.

Fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, care a intrat duminică în Republica Moldova, a fost pus în libertate după ce a petrecut mai multe ore la audieri, în fața procurorilor.

Usatîi rămâne însă suspect în mai multe dosare, el având obligativitatea de a se prezenta la audieri ori de câte ori este chemat.

Renato Usatîi este vizat în mai multe dosare penale. El a plecat, în 2016, în Federația Rusă. La sfârșitul lui 2018 i-a fost deschis un dosar penal și în Rusia, țară pe care a părăsit-o atunci, aflându-se până în prezent în mai multe state UE, printre care România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here