Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, va fi judecat pentru corupţie

Autor: , in Externe / Uncategorized / 19 iunie, 2019, 15:28

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost acuzat miercuri, 19 iunie, că ar fi comis acte de corupţie și trafic de influență. Acuzațiile vin în urma unei investigații privind niște interceptări telefonice, afirmă sursele judiciare citate de Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie a validat miercuri trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy. Instituția a respins apelul avocatului Thierry Herzog, care-l reprezintă pe fostul președinte.

Dosarul care-l incriminează pe fostul demnitar se referă la finanţarea ilegală a campaniei electorale de către moştenitoarea companiei L’Oreal, Liliane Bettencourt. Parchetul Naţional Financiar (PNF) a cerut în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy pentru „corupţie, trafic de influenţă şi încălcarea secretului profesional” în acest caz.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert. La acea vreme, acesta era magistrat al Curţii de Casaţie în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă.

Procurorii francezi au interceptat conversaţiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donaţii ilegale din partea moştenitoarei companiei L’Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X