Statele Unite ale Americii salută anunțul privind inculparea a patru persoane pentru implicarea lor în doborârea cursei aeriene MH17 a companiei Malaysian Airlines, în data de 17 iulie, 2014.

Secretarul de stat, Michael R. Pompeo, susține că aceasta este o etapă importantă în procesul de dezvăluire a adevărului.

„Rămânem încrezători în profesionalismul și capacitatea sistemului justiției penale olandeze de a-i cerceta penal într-o manieră echitabilă și corectă pe cei care se fac vinovați. Susținem pe deplin activitatea autorităților olandeze și a Echipei Comune de Investigație, dar și investigația penală independentă condusă de Olanda, Australia, Belgia, Malaezia și Ucraina”, se arată într-o declarație a secretarului de stat.

În context, Michael R. Pompeo a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor și a cerut justiție în numele celor 298 de persoane nevinovate, care și-au pierdut viața în acea zi.

Reamintim solicitarea Consiliului de Securitate al ONU ca „persoanele implicate … să fie trase la răspundere și ca toate statele să colaboreze pe deplin și să depună eforturi pentru a stabili responsabilitatea. Toți cei care au fost inculpați astăzi erau membri ai forțelor conduse de Rusia în estul Ucrainei. Facem apel către Rusia să respecte și să adere la Rezoluția 2166 (2014) a Consiliului de Securitate al ONU și să se asigure că indivizii inculpați, care se află în prezent în Rusia, apar în fața justiției”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here