Festivalul Filmului European vine pentru prima dată la Chişinău între 21-23 iunie

Autor: , in Cultură/Media / 21 iunie, 2019, 12:10

Festivalul Filmului European (FFE) vine pentru prima dată la Chişinău. Între 21 şi 23 iunie la Cinematograful Odeon vor avea loc câteva proiecţii de filme, dar și un spectacol la Teatrul Satiricus.

Ediţia FFE din Chişinău debutează vineri, 21 iunie, de la ora 19:00, cu filmul „Parking” (România) al regizorului Tudor Giurgiu. Sâmbătă, 22 iunie, vor fi difuzate „Persona” (Suedia), „Jurnalul familiei -escu” (România), „Îmi rupi inima” (Austria), „Donbass” (Germania) și alte filme de producție europeană.

Un loc aparte în cadrul festivalului îl au scurtmetrajele documentare autohtone „Sport pe ruine”, „Alisa în ţara…”, „Printre stânci”, realizate în cadrul atelierului de filme documentare MoldVOX. Acestea vor fi arătate publicului larg în cea de-a doua zi a festivalului.

Pentru duminică, 23 iunie, organizatorii au pregătit spectacolul „Persona”, în regia lui Peter Kerek, inspirat de filmul cu același nume, difuzat în ziua a II-a a evenimentului. Spectacolul își propune să unească, într-un mod inedit, teatrul și filmul, și să arate cum aceastea se completează reciproc.

Programul complet al Festivalului Filmului European este disponibil pe ffe.ro, iar accesul este gratuit.

Festivalul Filmului European a fost lansat în 1996 și este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și al Uniunii Cineaștilor din Romania, sub egida EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale ale ţărilor europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X