(VIDEO) Ce s-a întâmplat la sediul PDM în ziua în care a plecat de la putere și când, de fapt, ar fi fost luată decizia

Autor: , in Politic / 21 iunie, 2019, 11:23

Decizia ca Partidul Democrat din Moldova (PDM) să se retragă de la putere a fost luată, cel mai probabil, de Vladimir Plahotniuc, iar ambasadorul SUA la Chișinău nu a avut nicio contribuție, susține președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Acesta spune că decizia a fost luată vineri dimineața, la ora 10:00, când Plahotniuc ar fi întrebat zece reprezentanți din conducerea partidului, întrunite înainte de ședința Consiliului Politic Naţional al formațiunii, despre cum vor să procedeze democrații mai departe.

„Noi ne-am convocat la ora 10:00. Vreo 10 persoane. A venit domnul Plahotniuc și a întrebat: „Care este părerea voastră, rămânem sau plecăm?” Toți zece, poate cu excepția unei persoane, au spus că plecăm de la guvernare și cedăm. Mă gândesc că, la ora 13:00 când a venit domnul Ambasador, Plahotniuc la informat că noi avem decizia deja luată și noi ne retragem de la guvernare”, a spus Diacov în cadrul unei emisiuni de la N4.

Întrebat de ce totuși decizia a fost anunțată abia după ora 17:30, Diacov a argumentat că decizia trebuia comunicată oamenilor din interior.

„Urma ca decizia finală, ceea ce a citit ulterior domnul Cebotari, să fie finalizată la ședința Executivului. Decizia de a ne retrage de la guvernare, pentru a evita orice conflict, a fost luată la ora 10:00 dimineața”, a repetat Diacov.

Deși în presă s-a vehiculat că anume ambasadorul american, care s-a aflat la sediul PDM aproximativ 15 minute, a contribuit la decizia democraților de a ceda guvernarea, Diacov se arată convins că nu a fost așa deoarece „decizia a fost luată la ora 10:00”. Totuși, acesta a evitat să spună ce a comunicat ambasadorul celor de la sediul PDM.

Cât privește fuga lui Plahotniuc din țară, Diacov susține că nu poate să ofere detalii.

„Nu pot să vă spun. Cred că avea alte informații despre situația securității personale. Nu pot spune (cum a părăsit țara – n.r.) O să se lămurească”, a mai spus Diacov.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X