Emmanuel Macron și Elton John au cerut mobilizare internaţională în lupta contra SIDA

Autor: , in Cultură/Media / Externe / 22 iunie, 2019, 12:57

Preşedintele francez Emmanuel Macron a lansat un apel pentru o mobilizare internaţională în lupta contra SIDA, cu obiectivul declarat de „a salva 16 milioane de vieţi”. Acesta a apărut alături de cântăreţul britanic Elton John la evenimentul Fete de la Musique, organizat vineri seară la Palatul Elysees, informează Agerpres.

Cu ocazia evenimentului Fete de la Musique, preşedintele Republicii Franceze i-a înmânat artistului britanic Legiunea de Onoare. După acea ceremonie protocolară, Elton John şi Emmanuel Macron s-au îndreptat spre peluza Palatului Elysees, ţinându-se de mâini, în faţa celor aproximativ 2.000 de persoane prezente în curtea palatului prezidenţial din capitala Franţei.

Emmanuel Macron i-a înmânat Legiunea de Onoare cântăreţului Elton John în vârstă de 72 de ani, despre care a spus că reprezintă „o legendă”. Ceremonia a avut loc în prezenţa unui grup de 20 de apropiaţi ai starului britanic, printre care s-au aflat soţul acestuia, David Furnish, şi cei doi copii ai cuplului.

„Avem enorm de multe lucruri de făcut pentru a continua să îi convingem pe oameni că trebuie să se protejeze, că SIDA nu este doar o boală a generaţiei trecute, ci şi a tinerilor de astăzi”, a adăugat Emmanuel Macron. El a îndemnat comunitatea internaţională să se mobilizeze pentru următoarea conferinţă trienală de pe 10 octombrie, organizată la Lyon de Fondul de luptă contra SIDA, tuberculozei şi malariei.

Preşedintele francez a precizat că Fondul a reuşit să salveze 27 de milioane de oameni după înfiinţarea sa din 2002.

Pe podiumul amenajat la Palatul Elysees, Elton John a declarat că are „o profundă poveste de iubire cu Franţa” şi a mulţumit acestei ţări pentru angajamentul ei „în bătălia contra SIDA”, îndemnându-i pe oficialii francezi să continue această luptă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X