Andrei Năstase a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava

Autor: , in Politic / 24 iunie, 2019, 18:58

Viceprim-ministrul, Andrei Năstase, a primit duminică titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava, iar premiul a fost luat de președintele Partidului Naţional Liberal (PNL) filiala Republica Moldova, Adrian Dupu, întrucât primarul ales al Chișinăului se afla într-o vizită de lucru la Strasbourg.

Inițiativa de ai acorda lui Năstase titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava avenit din partea primarului de Suceava, Ion Lungu, și a fost aprobată de consilierii locali suceveni în ședința ordinară de joi, 30 mai, iar acum premiul a ajuns la destinatar.

Potrivit primarului de Suceava, Năstase „și-a pus libertatea la bătaie și în cele din urmă a învins”, astfel a decis să îi ofere „o recompensă pentru lupta sa”.

Întrucât Năstase se afla la Strasbourg, premiul a fost ridicat de președintele PNL filiala Republica Moldova, Adrian Dupu, care a declarat că „este o onoare să primesc acest premiu pentru Andrei Năstase. Pe el îl leagă foarte multe amintiri de Suceava, aici a studiat, a petrecut o parte din cei mai frumoși ani și pentru el Suceava ca și cetate de scaun a lui Ștefan cel Mare are o însemnătate deosebită”.

Amintim că, Andrei Năstase a studiat, în perioada 1992-1993, la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Anterior, Năstase a fost numit și cetățean de onoare al orașului Iași.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X