Sursa foto: moldovacurata.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că s-a autosesizat în privința fostului deputat democrat, Corneliu Dudnic, despre care presa a scris că ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

ANI anunță că va examina, în limita competențelor sale, faptele expuse în materialul jurnalistic.
Moldovacurata.md scria acum câteva zile că, pe vremea când se afla în Parlament (anii 2015 – 2018) Dudnic a deținut și calitatea de administrator al unei firme. Chiar dacă el neagă acest lucru și spune că firma, de facto, nu activează, situația reprezintă o incompatibilitate de funcții și este interzisă prin lege.

Corneliu Dudnic a venit în Legislativ în luna septembrie 2015, atunci când liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a renunţat la mandat. Timp de trei ani, Dudnic, în paralel cu mandatul de deputat, a fost (și este în prezent) și administratorul firmei ”Vancor-Trans” SRL, afacere pe care a fondat-o în anul 2006. Firma își desfășoară activitatea în domeniul comerţului.

Legea privind declararea averii și a intereselor personale prevede clar că ”subiectul declarării se află într-o stare de incompatibilitate în cazul în care pe lângă funcţia publică sau de demnitate publică deține/exercită simultan o altă funcţie, calitate sau activitate, fapt care este interzis prin Constituţia Republicii Moldova şi/sau prin alte acte legislative”.

Fostul deputat democrat dă asigurări că nu a admis o incompatibilitate de funcții, deoarece firma ”Vancor-Trans” SRL nu mai are activitatea economică. ,,Această firmă nu duce nici o evidență timp de 12 ani, așa că nu are nici o activitate. Am încercat să o închid de mai mult timp de când am venit în Parlament, dar erau mai multe complicații de ordin tehnico-juridic. Iată de ce a rămas așa”, a declarat Corneliu Dudnic pentru moldovacurata.md atunci când era deputat.

După ce i-a expirat mandatul, la sfârșitul anului 2018, Corneliu Dudnic a depus declarația de avere și interese personale la ANI, însă în document nu indică faptul că ar fi administrator al acestei firme și nici venitul obținut din activitatea ei. Asta deși, potrivit informațiilor de la Agenția Servicii Publice, Corneliu Dudnic este înregistrat și în prezent ca administrator al acestei afaceri. Întrebat de ce nu a indicat-o în declarația de avere, Corneliu Dudnic a precizat că el a depus actele pentru radierea acestei firme, însă procedura durează mai mult timp.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here