Viceprim-ministrul Andrei Năstase îl avertizează pe Vladimir Plahotniuc, care a anunțat luni că se retrage de la șefia Partidului Democrat din Moldova (PDM), că „vinovăţiile nu pot fi absolvite de o simplă demisie”.

„Am aflat că cel care spunea acum câteva săptămâni poporului din Moldova, amenințător, că “nu vă las eu de capul vostru”, a demisionat din fruntea Partidului Democrat. Motivele deciziei acestui individ care a uzurpat puterea de stat din Republica Moldova, conștient și determinat să păstreze cu orice preț guvernarea, îl privesc și nu mai interesează pe nimeni”, a comentat Năstase.

Acesta spune că, în calitate de Ministru al Afacerilor Interne, alături de colegii săi din structura pe care o conduce, va pune în aplicare Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova cu privire la starea de captivitate a statului și hotărârea Consiliului Suprem de Securitate privind investigarea națională și internațională a fraudei bancare și a spălătoriei banilor cu origine mafiotă prin structurile bancare ale Republicii Moldova, „infracțiuni care vor dovedi, fără putință de tăgadă, că principalul beneficiar al acestora este Plahotniuc Vladimir”.

Mai mult, Năstase anunță că va apela la instituțiile internaționale de investigație, inclusiv la FBI pentru suport instituțional.

„Consider că este obligatoriu de precizat public faptul că vinovățiile nu pot fi absolvite de o simplă demisie, indiferent care ar fi numele celui suspectat de fapte de mare corupție. Am spus în repetate rânduri, o spun și cu această ocazie, vom face dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte”, a mai comentat Andrei Năstase.

Menționăm că Vladimir Plahotniuc a anunțat că pleacă de la conducerea PDM, deoarece nu vrea ca această formațiune este sub o presiune uriașă din cauza că celelalte partide vor să se răfuiască cu el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here