Ex-preşedintele comisiei economie, buget şi finanţe al Parlamentului, Veaceslav Ioniţă, dar și fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, au fost invitați pentru audieri în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Cei doi au ar urma să fie audiați joi, 27 iunie.

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei a fost audiat fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța.

În urma adierilor, președintele Comisiei de anchetă, Alexandru Slusari, a declarat că au fost făcute două demersuri în adresa Băncii Naționale a Moldova și unul în adresa secretariatului Parlamentului.

„Ex-preşedintele comisiei economie, buget şi finanţe al Parlamentului, Veaceslav Ioniţă, și fostul ministru al Economiei în perioada 2009-2014, Valeriu Lazăr, sunt așteptați joi pentru audieri. Săptămâna viitoare vor fi chemate la audieri mai multe persoane. În urma audierilor de azi, deja sunt înaintate 3 demersuri – 2 în adresa BNM și unu în adresa secretariatul Parlamentului, de la care avem nevoie de stenograma comisiei pentru buget și finanțe din aprilie 2013, când a fost blocată capitalizarea Banca de Economii”, a declarat Slusari.

În ceea ce privește demersurile în adresa BNM, Slusari susține că au fost solicitate copiile contractelor cu jirma de investigații Kroll și caietul de sarcini, precum și lista tuturor șefilor de departamente care au activat la BNM în perioada 2012-2014.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here