Noua ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat pe pagina sa de Facebook despre stoparea campaniei „Un doctor pentru tine”, inițiată de Guvernul precedent.

„Mi-am asumat responsabilitatea să închei azi caravana electorală, pe care cei care au inițiat-o, au lasat-o în voia domnului, rezidenții adunați în fața ministerului pentru a fi trimiși să vânture vânt prin țară i-am întors la locul lor de lucru, aducându-le scuze și hai să punem aici punct pentru totdeauna politicului din medicină.” a scris Nemerenco.

O reacție din partea fostei guvernări nu a întârziat să apară, ex-prim-ministrul Pavel Filip venind cu o declarație pe pagina sa de Facebook. Acesta a precizat că „80 de mii de oameni au fost consultați gratuit până acum în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. Este un proiect de care sunt mândru, un proiect care a fost gândit ca o soluție temporară până când vom reuși să construim în Moldova un sistem medical sănătos.”

Fostul premier a mai scris în postare: „Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți? Atâția oameni au beneficiat de aceste consultații gratuite. Puteți să îi asigurați că de mâine se vor bucura de servicii medicale de calitate?”.

Scopul campaniei „Un doctor pentru tine” a fost de a oferi consultații gratuite populației din localitățile rurale. Săptămâna trecută de serviciile acesteia au beneficiat 1573 de persoane. Ala Nemerenco a declarat, însă, că bani grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare, în timp ce autoritățile responsabile mimau o campanie de sănătate. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here